Κοντά στην επίτευξη διμερούς συμφωνίας για τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων, ύψους 150 δισ. ευρώ, που διατηρούν Έλληνες φορολογούμενοι στην Ελβετία βρίσκονται Αθήνα και Ζυρίχη σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times οι ελβετικές Αρχές διαπραγματεύονται τη συνομολόγηση διμερών φορολογικών συμβάσεων κατά το πρότυπο εκείνων που έχουν ήδη συμφωνήσει με τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Οι εν λόγω συμφωνίες αφορούν στην υποχρέωση των ελβετικών τραπεζών να αποδίδουν ένα ποσοστό επί των κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα σε αυτές.

Στα τέλη Ιουνίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε επικοινωνία με την Ελβετίδα ομόλογό του Eveline Widmer-Schlumpf με την οποία εξέτασαν το πλαίσιο πιθανής συμφωνίας για το θέμα.

Στο πλαίσιο αυτό η συμφωνία που εξετάζουν Ελλάδα και Ελβετία αφορά στην είσπραξη ενός ποσού από τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 10% και 20%. Με το ΥΠΟΙΚ να τοποθετεί τις καταθέσεις στα 150 δισ. ευρώ, οπότε η συνολική απόδοση μπορεί να κυμανθεί στα 15-30 δισ. ευρώ.

Πηγή: skai.gr