Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Καρπάτι στην Ουκρανία και προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ!

Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο ημίχρονο από την Καρπάτι, ισοφάρισε με τον Μπαλάφα στο 55′ (1-1) και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League!

Οι Ουκρανοί ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον… προσεκτικό «Δικέφαλο του Βορρά» και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λούκας στο 45’.

Ωστόσο, ο Σωτήρης Μπαλάφας, ο οποίος στο παιχνίδι με την ομάδα του Λβιβ αγωνίστηκε στην πρωτόγνωρη -γι αυτόν- θέση του κεντρικού αμυντικού, ισοφάρισε με πλασέ στο 55′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λίνο και χάρισε την πρόκριση.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το «εισιτήριο» για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Φεντέτσκι στο 67′.

Το ματς:

Να φύγει πίσω και να μην ξαναγυρίσει το πρώτο ημίχρονο εύχεται ο ΠΑΟΚ… Στη χειρότερη επίσημη εμφάνισή του, επέτρεψε στην Καρπάτι να μοιάζει με μεγαθήριο. Από την αρχή περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, έδωσε μέτρα στους παθιασμένους Ουκρανούς οι οποίοι για 45 λεπτά πολιορκούσαν την εστία του Κρέσιτς και γενικά δεν άφησαν σε ησυχία την… υπηρεσιακή άμυνα (ελλείψει επιλογών) που «κατέβασε» ο Μπόλονι.

Οι απουσίες των Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία και Ίβιτς αποσυντόνισαν τους Θεσσαλονικείς που δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα με συνέπεια να βρίσκονται συνέχεια σε θέση αμυνόμενου. Με μόνιμη πηγή κινδύνου τον Λούκας και τον Κρέσιτς να έχει πολύ δουλειά, είδε κι έπαθε να έπαθε να κρατήσει το μηδέν που ήταν και το βασικό ζητούμενο.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα πήγαινε στα αποδυτήρια «αλώβητος», ο Έτο έκανε ένα «φτηνό» πέναλτι στον Μπατίστα, με τον Λούκας να το μετατρέπει σε γκολ, στο χειρότερο δυνατό χρονικό σημείο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο γρήγορος, κάτι που ευνόησε τον ΠΑΟΚ, επιτρέποντάς του να βγει μπροστά προκειμένου να ψάξει ένα γκολ καθαρίζοντας την πρόκριση.

Τον ήρωα που έψαχνε τον βρήκε στον Μπαλάφα! Ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ, ο κατ’ ανάγκην στόπερ στο σημερινό παιχνίδι, βρέθηκε στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή και με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το έναυσμα για τρελά πανηγύρια.

Το γκολ αυτό «κλείδωσε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αφού δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να δεχθεί τρία γκολ μέχρι το φινάλε από τους Ουκρανούς. Οι οποίοι ούτως ή άλλως από εκεί και πέρα δεν έδειχναν να ελπίζουν σε τίποτα.

Μάλιστα από ένα αχρείαστο φάουλ του Φεντέτσκι στον Λαζάρ έπαιξαν για είκοσι λεπτά με παίκτη λιγότερο. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε φύγει με το «διπλό» από το Λβιβ, με τον Γεωργιάδη να τελειώνει εξαιρετικά μια ατομική ενέργεια, αλλά το τέρμα του να μη μετρά τελικά, αφού νωρίτερα ο Αθανασιάδης είχε κάνει χέρι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Λίνο, Αρίας, Λάζαρ (87′ Λάζαρ), Φωτάκης, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια (82′ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (88′ Ρομπέρ)

Καρπάτι: Μπογκαντίνοφ, Οσίπκο, Μπάλαζιτς, Γκόμεζ, Φεντέτσκι, Τκάτσουκ, Χουντόβιακ, Χολόντιουκ (33′ Κραφτσένκο), Λούκας, Κριστόμπαλ (74′ Πατσέκο), Μπατίστα (67′ Κοπόλοβετς)

Πηγή: sday.gr