Τον αποκλεισμό των συνδικαλιστών από τα πειθαρχικά συμβούλια προβλέπει το σχέδιο νόμου για το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας.

Παράλληλα θα ισχύουν πιο αυστηρές ποινές στους προϊστάμενους των τμημάτων που δεν ελέγχουν τους παρανομούντες υπαλλήλους ή ασκούν πλημμελή έλεγχο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεγαλύτερο χρόνο παραγραφής για τα πειθαρχικά παράπτωμα, ενώ οικονομικές κυρώσεις θα επιβάλλονται και μετά τη συνταξιοδότηση των παρανομούντων υπαλλήλων.

Για παραπτώματα με οικονομικό αντικείμενο ο χρόνος παραγραφής αρχίζει από την ημερομηνία που η υπηρεσία έλαβε γνώση του αδικήματος και όχι την ημερομηνία που συντελέσθηκε.

Στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων θα συμμετέχουν δικαστικοί λειτουργοί ή μέλη του Συμβουλίου του Κράτους.

Νωρίτερα, το υπό κατάρτιση νέο μισθολόγιο στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα.

«Στόχος του νέου βαθμολογίου και μισθολογίου είναι η διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου και όχι ο περαιτέρω περιορισμός των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: skai.gr