Η δυνατότητα γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ειδικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και η προετοιμασία της επίσκεψης του γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ

στις αρχές Οκτωβρίου θα είναι το αντικείμενο του γερμανού υφυπουργού Οικονομίας Στέφαν Καπφέρερ ο οποίος έρχεται την Πέμπτη στην Αθήνα.

Ο γερμανός αξιωματούχος θα έχει επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ιδιαίτερα με τους υπουργούς Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και Περιβάλλοντος Γ. Παπακωσταντίνου.

Ο βασικός λόγος που οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για τις ΑΠΕ, σχετίζεται με την ανάγκη αναπλήρωσης των αναγκών τους σε ηλεκτρισμό από άλλες εναλλακτικές πηγές, καθότι έχουν πάρει την απόφαση να απεξαρτητοποιηθούν εντελώς από τα πυρηνικά έως το 2022.

Επίσης, οι Γερμανοί προτίθενται να αναμειχθούν, σε πρώτη φάση μέσω της παροχής τεχνογνωσίας στη δημιουργία της ελληνικής επενδυτικής τράπεζας, που εδώ και καιρό έχει εξαγγείλει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο με αφορμή τη συνδιάσκεψη 30 επιχειρηματικών συνδέσμων, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με αντικείμενο την προώθηση γερμανικών ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον γερμανό ομόλογό του, Φίλιπ Ρέσλερ και σε εκείνη την συνομιλία, ο κ. Ρέσλερ είχε γνωστοποιήσει στον κ. Χρυσοχοΐδη, το επενδυτικό ενδιαφέρον γερμανικών κεφαλαίων στη χώρα μας.

Πηγή: skai.gr