«Σκοπός μας δεν είναι να σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο, αλλά να το εξυγιάνουμε» δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, μετά την αποβολή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας από τη Σούπερ Λίγκα.

Κατέστησε δε σαφές ότι εάν υπάρξουν νέα στοιχεία και για άλλες ομάδες εν μέσω του πρωταθλήματος τότε και εκείνες θα αποβληθούν από τη Σούπερ Λίγκα ανεξαρτήτως του μεγέθους τους.

Σημείωσε πως το εάν και πώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αυτό είναι θέμα της Σουπερλίγκας, λέγοντας ότι είναι θέμα της ΕΠΟ με ποιες ομάδες θα ξεκινήσει.

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν αποφάσισε να υποβιβάσει ομάδες. Είναι υποχρεωμένη να δει αν πληρούν κάποια κριτήρια. Ήταν μία φυσική απόφαση» διευκρίνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του γγ. Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή ότι η ποινή της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα δεν είναι χάδι, ο υπουργός κράτησε σαφείς αποστάσεις: «απλώς εξέφρασε τις δικές του απόψεις, καταλαβαίνω ότι μπορούν να υπάρξουν διαφωνίες» ανέφερε.

«Δεν υποβιβάζει μία ομάδα η Δικαιοσύνη, αλλά οι παράγοντες της, δεν πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι στο μικρό μας κόσμο» επισήμανε επικαλούμενος και την ποινή της UEFA στον Ολυμπιακό Βόλου.

Κατά της απόφασης της ΕΠΟ -με την οποία υποβιβάστηκαν Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου στην Δ’ Εθνική για την υπόθεση των στημένων αγώνων- τάχθηκε ο δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σιμιτζής μιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε.

«Η απόφαση με έχει ξενίσει» δήλωσε ο κ. Σιμιτζής, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί η εξυγίανση του ποδοσφαίρου να ξεκινάει από την καταστροφή δύο ομάδων.

Πηγή: skai.gr