Ένα τετράχρονο κοριτσάκι γύρισαν από τον… θάνατο γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου! Το απόγευμα της Κυριακής το φορείο πέρασε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μεταφέροντας εσπευσμένα στα ιατρεία τη μικρούλα, η οποία δεν είχε καρδιακή και αναπνευστική λειτουργία.

Στο Αχιλλοπούλειο σήμανε αυξημένος συναγερμός. Στις 7 το απόγευμα η τετράχρονη έπαιζε με άλλα παιδιά της γειτονιάς της στην αυλή του σπιτιού της στο Διμήνι.

Ανέμελη και χαρούμενη διασκέδαζε με τους συνομήλικους φίλους της, όταν μια δυνατή κραυγή πόνου της μικρούλας έκοψε την ανάσα των γονιών της και μαζί ολόκληρης της γειτονιάς.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, το κοριτσάκι σωριάστηκε στο έδαφος και οι γονείς της διαπίστωσαν σε κατάσταση αλλοφροσύνης ότι ήταν αδύνατο να τη συνεφέρουν. Με περίσσιο κουράγιο άρπαξαν το παιδί που δεν είχε καμία λειτουργία εκείνη την ώρα, σπεύδοντας στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η κινητοποίηση των γιατρών του Αχιλλοπούλειου ήταν άμεση. Μέσα σε δευτερόλεπτα δέκα γιατροί όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου είχαν προστρέξει πάνω από το ακίνητο κορμάκι της 4χρονης, δίνοντας ηρωικές προσπάθειες να ανατρέψουν το κακό που φαινόταν.

Τα υπόλοιπα περιστατικά που μπορούσαν να περιμένουν τέθηκαν σε αναμονή και αναισθησιολόγος, καρδιολόγος, παθολόγος, ορθοπαιδικός και μια σειρά άλλων ειδικοτήτων γιατροί «έπεσαν πάνω» στην 4χρονη. Διατηρώντας την ψυχραιμία τους μπροστά στο σοβαρότατο περιστατικό με ένα ανήλικο παιδί, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουν την καρδιακή του λειτουργία.

Μετά από 20 λεπτά της ώρας κατάφεραν να επαναφέρουν την καρδιακή λειτουργία του παιδιού, ενώ η αναπνευστική λειτουργία επανήλθε άτακτη έως ένα βαθμό. Άμεσα διασωληνώθηκε και για τους γιατρούς ξεκίνησε ο επόμενος τιτάνιος αγώνας δρόμου να βρεθεί ελεύθερη κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Μία από τις σημαντικές ελλείψεις του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου που αναδείχθηκε για πολλοστή φορά.

Ύστερα από προσπάθειες που κατεβλήθησαν τάχιστα, κατάφεραν και βρήκαν κρεβάτι στη ΜΕΘ του Αγία Σοφία Παίδων.

Το παιδί υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις. Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου έχουν συχνή επικοινωνία με τους συναδέλφους τους στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της τετράχρονης. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη, όμως, οι ελπίδες ότι μπορεί να ξεπεράσει τον κίνδυνο διατηρούνται ζωντανές.

Πηγή: hbnews.gr