Κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post αναφέρει ότι ο εισαγγελέας που είναι αρμόδιος για την υπόθεση του Ντομινίκ Στρος – Καν θα ζητήσει την ερχόμενη Τρίτη

από το δικαστή να παύσει κάθε δίωξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος κατηγορείται από μια καμαριέρα ότι την υποχρέωσε σε στοματικό έρωτα στις 14 Μαΐου στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον εισαγγελέα Σάιρους Βανς, η εφημερίδα αναφέρει πως ο τελευταίος ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για άρση των κατηγοριών και διευκρινίζει πως τέτοιες προτάσεις από την εισαγγελία γίνονται εν γένει αμέσως δεκτές από τους δικαστές.

Αν αυτό συμβεί, ο Ντομινίκ Στρος-Καν μπορεί να είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Γαλλία αμέσως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εισαγγελέας θα αναφέρει στην πρότασή του πως οι κατηγορίες εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ δεν είναι δυνατό να αποδειχθούν «πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας».

Στην πρόταση αυτή, ο εισαγγελέας Σάιρους Βανς θα αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες της έρευνας που διεξάγεται εδώ και τέσσερις μήνες και μπορεί να προκύψουν νέα στοιχεία, τα οποία να θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της καμαριέρας.

Χθες (Σάββατο) ο Κένεθ Τόμσον, ο δικηγόρος της καμαριέρας, δήλωσε ότι περιμένει πως θα παύσουν οι διώξεις σε βάρος του Στρος-Καν.

Πηγή: skai.gr