Δεν συνεχίζει στο Εuropa League ο Ολυμπιακός Βόλου-Παραμένουν στη Σούπερ Λίγκα, αλλά με αφαίρεση 10 και 8 βαθμών αντίστοιχα, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα,

καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεψε εν μέρει την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας. Βάσει του κανονισμού, η αφαίρεση βαθμών συνεπάγεται και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από το Europa League.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA συνεδριάζει στη Νιόν από τις 14:00 και η απόφαση για την θεσσαλική ομάδα αναμένεται να εκδοθεί μέσα στη μέρα.

Το σκεπτικό της απόφασης δεν θα δοθεί την Τετάρτη στη δημοσιότητα, αλλά τις επόμενες ημέρες. Βάσει πληροφοριών, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε πως δεν προκύπτει όφελος για τον Ολυμπιακό Βόλου στα παιχνίδια της ομάδας που έχουν χαρακτηριστεί ύποπτα ή διεφθαρμένα. Έτσι κρίνουν πως υπάρχει ευθύνη κι όχι συνέργεια, συνεπώς τιμωρείται βάσει του άρθρου «5», που προβλέπει αφαίρεση βαθμών.

Αντίθετα, η Επιτροπή Εφέσεων έκρινε πως οι ποινές σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη μένουν ως έχουν. Υπενθυμίζεται πως η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας είχε επιβάλει στους δύο άνδρες πρόστιμο 90.000 ευρώ και εφ’ όρου ζωής απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα αναμένεται να αρχίσουν κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν, παίρνοντας τις θέσεις των ομάδων «Α» και «Β».

Αναλυτικά η απόφαση:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΥΛΟΥ-ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ και με την υπ΄αριθμ. 179/10-8-2011 απόφασή της:

1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.

Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.

2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.

Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.

Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ την ποινή αφαίρεσης δέκα (-10) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.

Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου.

ΥΠΟΘΕΣΗ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ-ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ

Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ και του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ και με την υπ΄αριθμ. 180/10-8-2011 απόφασή της:

1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ κατά της υπ΄αριθμ. 205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.

Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.

2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ κατά της υπ΄αριθμ.205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.

Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ.

Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ την ποινή αφαίρεσης οκτώ (-8) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012″.

Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου”.

Πηγή: skai.gr