Σε αλλαγές στα ισχύοντα μέσα αντιμετώπισης των διαδηλωτών προχωρά άμεσα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενόψει του «θερμού» χειμώνα που αναμένεται.

Σε σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες, οι επιτελείς της Κατεχάκη αποφάσισαν να ορθωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα δύο ακόμη σιδερένιοι φράκτες, πανομοιότυποι με αυτόν στη Βασιλίσσης Σοφίας, ο οποίος είχε ως στόχο τους Αγανακτισμένους στις τελευταίες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τους.

Επιπλέον, σχεδιάζεται η απόκτηση μίας ακόμη αύρας εκτόξευσης νερού, έτσι ώστε μαζί με τη μοναδική υπάρχουσα (τον «Αίαντα») να μπορούν να δράσουν σε περίπτωση ανάγκης ως «δίδυμο», δηλαδή συντονισμένα για τη διάλυση μεγάλων συγκεντρώσεων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμα η κατάργηση της χρήσης χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από τους άνδρες των ΜΑΤ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχασε τελείως την ακοή του.

Παρά τις υπάρχουσες φήμες, η αστυνομία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα «κλασικά» μέσα αντιμετώπισης των ακραίων διαδηλωτών – κανένα άμεσο σχέδιο, οπότε, για παύση της χρήσης δακρυγόνων.

Πηγή: now24.gr