Έκτακτη συνέντευξή τύπου, έδωσε σήμερα το βράδυ στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τον υπουργό Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι και τον υφυπουργό παρά την προεδρία της κυβέρνησης, Τζάννι Λέττα.

Τα κύρια σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο «Καβαλιέρε», είναι ο μηδενισμός της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ εντός του 2013 (και όχι 2014, όπως προβλεπόταν αρχικά)

και η ένταξη του στόχου αυτού, στις προβλεπόμενες από το σύνταγμα παραμέτρους. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε,  ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά, με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και ότι συμφώνησαν να συγκληθεί άμεσα, μια νέα διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών του «G 7».

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, πλαισιωμένος από τον «υπερυπουργό οικονομικών του», Τρεμόντι πρόσθεσε ότι θα αλλάξει ο νόμος που αφορά την ελευθερία επιχειρηματικής δράσης και θα δοθεί έμφαση στην αρχή σύμφωνα με την οποία, «ότι δεν απαγορεύεται ρητά, επιτρέπεται». Ο Ιταλός πρωθυπουργός, τόνισε, παράλληλα, ότι πρόκειται να προωθηθούν άμεσα αλλαγές και βαθιές μεταρρυθμίσεις στην αγορά της εργασίας, της υγείας και της πρόνοιας.

Είναι σαφές, σύμφωνα με τους παρατηρητές, ότι η ιταλική κυβέρνηση, με τον τρόπο αυτό, προσπαθεί να αντιδράσει στην κερδοσκοπική επίθεση που συνεχίζει να δέχεται η χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, η βουλή θα ξανανοίξει, για να συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν, στις αρμόδιες επιτροπές.

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση του «Δημοκρατικού Κόμματος», διαμέσου του Ενρίκο Λέττα, κρίνει «όψιμες και ελλιπείς τις ανακοινώσεις του Μπερλουσκόνι, ο οποίος έπρεπε να προχωρήσει σε ουσιαστικότερες αλλαγές και μέτρα, για να στηρίξει ουσιαστικά την οικονομική ανάκαμψη».

Πηγή: newstoday.gr