Η ρεβάνς με τη Βαλερένγκα στην Τούμπα ήταν ένα μεγάλο πάρτι για τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε 3-0, ολοκλήρωσε τον θρίαμβο και δίνει το «παρών» στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ!

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι είχε επιστρέψει από το πρώτο ματς της Νορβηγίας με τη… σιγουριά της πρόκρισης έπειτα από την εκτός έδρας νίκη με σκορ 2-0 στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του τρίτου προκριματικού γύρου,

ωστόσο, ο επαναληπτικός δεν ήταν τυπική διαδικασία. Και αυτό, γιατί οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν το είδαν ποτέ έτσι! Αν και ξεκίνησαν νωθρά, αφυπνίστηκαν, άνοιξαν το σκορ με τον Βιεϊρίνια στο 45ο λεπτό και κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν!

Δύο ακόμη «κανονιές» από Αθανασιάδη και Φωτάκη στο 49ο και το 58ο λεπτό, διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 και έδωσαν στον «δικέφαλο του βορρά» το «εισιτήριο» για τα πλέι-οφ της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης!

Με τους σκόρερ της ομάδας σε εξαιρετική μέρα, τον Πάμπλο Γκαρσία – ως συνήθως – να κυριαρχεί στη μεσαία γραμμή, τις αλληλοκαλύψεις των παικτών να λειτουργούν τέλεια και όπως ακριβώς έχει ζητήσει ο προπονητής τους, ο «δικέφαλος του βορρά» δεν φοβήθηκε ποτέ.

Οι επελάσεις του Φέλα από τα αριστερά που στα πρώτα λεπτά θέλησε να κάνει τη ζημιά, δεν ωφέλησαν πουθενά, η Βαλερένγκα όσο περνούσε η ώρα «ξεφούσκωνε» και ο ΠΑΟΚ με γκολ στη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών, «σκότωσε» τους Νορβηγούς. Το τελικό 3-0 ήρθε απολύτως φυσιολογικά και βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στην αναμέτρηση, με τον ελληνικό σύλλογο να κατεβάζει ταχύτητα στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αφού πλέον δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις κερκίδες της Τούμπας βρέθηκε και ο Βασίλης Φλωρίδης, υποψήφιος αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ που πριν την σέντρα είχε και συνάντηση με τους εκπροσώπους της ομάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Γκαρσία (79΄Κοντρέρας), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιερίνια (69΄Ρομπέρ), Ίβιτς (60′ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης, Έτο, Αρίας.

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς, Σαβίνι.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ: Χίρσφελντ, Νόρντβικ (46΄) Λέι , Μούρι, Ντος Σάντος, Μπέρε, Ογκούντε (60΄Χέσταντ), Κονέ, Φελά, Στράντμπεργκ, Ζάγιτς (73 Νίλσεν΄), Σινγκ.

Στον πάγκο: Κόνγκσβαν, Στουρ, Ούσου, Χατζέρ.

Πηγή: sday.gr