Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις της «ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ»

«Αυτός ο Σεπτέμβρης πρέπει να είναι ο τελευταίος μήνας που θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα πηγαίνει κόντρα στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού», τόνισε σε ομιλία στους εργαζομένους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (πρώην ΕΒΟ -ΠΥΡΚΑΛ), ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας την παρομοίωσε «σαν τον κλέφτη που κάνει ριφιφί τον Αύγουστο, όταν λείπει ο κόσμος, έτσι και αυτοί μένουν στη βουλή για να περάσουν νόμους διάλυσης της κοινωνίας και ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου».

Εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, τονίζοντας αυτή η επιχείρηση ανήκει στον ελληνικό λαό και στον ιδρώτα τον δικό σας, που με τα χέρια τα δικά σας και τον ιδρώτα σας την φτάσατε εκεί που την φτάσατε. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα, πρόσθεσε, να τη διαχειριστούν και να την εκποιήσουν σε αλλότρια συμφέροντα παρακάμπτοντας τη λαϊκή εντολή.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους εργαζόμενους σε ανένδοτο αγώνα μέχρι το τέλος. «Ή αυτοί, ή όλοι εσείς, ή αυτή η κυβέρνηση ή όλοι εμείς» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε ότι τα ελληνικά αμυντικά συστήματα η ΕΒΟ και η ΠΥΡΚΑΛ είναι η μοναδική εγχώρια πολεμική βιομηχανία και κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι την απαξίωσαν συνειδητά, με στόχο τώρα «να την ξεπουλήσουν έναντι πινακίου φακής».

Πηγή: skai.gr