Την ανησυχία ότι οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί θα έχουν μακροπρόθεσμες επιρροές στον τουρισμό, εξέφρασε στον ΣΚΑΪ 100,3 και στην εκπομπή Στιγμιότυπα, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Σημείωσε ότι οι τουρίστες έρχονται στη χώρα μας, αλλά υπάρχει έκδηλη ανησυχία για το αν θα μπορέσουν να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό.

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι φέτος είχαμε καλό κλίμα για τον τουρισμό και την Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο επεσήμανε ότι το παιχνίδι δεν έχει χαθεί, αλλά «παίζουμε με την τύχη μας».

Αναφερόμενος στην Ακαδημία Πλάτωνος, τόνισε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε σειρά παρεμβάσεων για την Ακαδημία.

Μεταξύ αυτών θα γκρεμισθεί ιδιόκτητο κτίσμα προκειμένου να αποδοθούν στους πολίτες επιπλέον τέσσερα στρέμματα πρασίνου, να αναδειχτεί η περιοχή και να αναβαθμιστεί ο αρχαιολογικός χώρος.

Επίσης, θα είναι προσβάσιμες οι αποθήκες όπου φυλάσσονται τα αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές στην πόλη της Αθήνας.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι τα κονδύλια του έργου με τις αποθήκες έχουν εξασφαλισθεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωράει το σχέδιο για την Αθήνα, το οποίο θα εντατικοποιηθεί από το φθινόπωρο.

Σημείωσε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις που αλλάζουν τις δομές της πόλης, αλλά και εικαστικές παρεμβάσεις.

Τόνισε πάντως, ότι χρειάζεται καλή θέληση και συλλογική δουλειά.

Τέλος, για τα στημένα παιχνίδια είπε ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε να τελειώσει η διαδικασία για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η έναρξη του πρωταθλήματος δίνει άφεση αμαρτιών.

Πηγή: skai.gr