Το Android διατηρεί το στέμμα του ως το πρώτο λειτουργικό σύστημα για smartphones στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ενώ η RIM συνεχίζει την καθοδική πορεία της, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Nielsen.

Κατά την αξιολόγηση των τελευταίων αποτελεσμάτων της έρευνας τον Ιούνιο, η εταιρεία αναφέρει πως το 39% της αγοράς της Αμερικής ανήκει στο λειτουργικό σύστημα Android, ενώ από την άλλη μεριά το ποσοστό της Apple φτάνει το 28% και της RIM έχει μειωθεί στο 20%.

Επίσης, εάν συγκρίνουμε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας με τα αποτελέσματα του Φεβρουαρίου από την ίδια εταιρεία, μπορεί να διακρίνει κανείς πως το ποσοστό του Android αυξήθηκε περί τα 3%, του iOS 2%, ενώ αντιθέτως η RIM σημείωσε μείωση της τάξεως του 3%.

Όσον αφορά τους κατασκευαστές ωστόσο, η Apple είναι νικήτρια αφού είναι η μόνη εταιρεία που κατασκευάζει «έξυπνα τηλέφωνα» με το λειτουργικό iOS. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, η HTC κατέχει το 20% της αγοράς της αμερικής, με το 14% να είναι συσκευές Android και το 6% να είναι συσκευές που τρέχουν το λογισμικό της Microsoft.

Επίσης, οι συσκευές Android που κατασκευάζονται από την Motorola φτάνουν το 11% της αγοράς. Τέλος, οι συσκευές Android της Samsung φτάνουν το 8%, ενώ οι συσκευές της ίδιας εταιρείας που τρέχουν Windows Phone 7 λειτουργικό, φτάνουν μόλις το 2% των κατόχων smartphones.

Πηγή: newstoday.gr