Αποζημίωση ύψους 2 εκατ. ευρώ διεκδικεί με αγωγή του από το Ελληνικό Δημόσιο φίλαθλος της ΑΕΚ, ο οποίος έχασε το μάτι του στο γήπεδο της

Νέας Σμύρνης το 2003 κατά την διάρκεια επεισοδίων. Ο 31χρονος, τότε 23 ετών, υποστηρίζει στην αγωγή του ότι έχασε το μάτι του όταν αστυνομικοί πέταξαν πέτρα εναντίον του πριν την έναρξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Η αγωγή αναμένεται να συζητηθεί σε πρώτο βαθμό τον Οκτώβριο του 2011, καθώς έχουν υπάρξει πολλές αναβολές μέχρι τώρα. «Αν και ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ντέρμπι και γνώριζαν την επικινδυνότητα και απαιτούνταν ιδιαίτερη προσοχή στην επίβλεψη και επιστάμενος έλεγχος κατά την είσοδο των φιλάθλων εντός του γηπέδου, δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Με τις ασπίδες τους απέφευγαν τις πέτρες και τα άλλα αντικείμενα, κάποιοι όμως από τους αστυνομικούς τα έπαιρναν από το έδαφος και τα πετούσαν στους φιλάθλους της ΑΕΚ, ανάμεσα στους οποίους βρισκόντουσαν και αθώοι, δηλαδή αμέτοχοι στα επεισόδια, όπως εγώ με τους φίλους μου.

Η σωματική αναπηρία μου θα έχει αντίκτυπο θα επηρεάσει την όλη ψυχική και πνευματική μου κατάσταση και την προσωπικότητά μου. Η μειωμένη αισθητική εμφάνιση, λόγω της σωματικής παραμόρφωσής μου, δυσκολεύει τις μελλοντικές, κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις και συναναστροφές μου, αφού πλέον για το σύνολο των συνανθρώπων μου θα είναι «ο τυφλός», «ο σακάτης».

Είχα σχέση με μια κοπέλα, η οποία εξαιτίας της υγείας μου με εγκατέλειψε. Θα μειονεκτώ ισόβια απέναντι στους αρτιμελείς συνανθρώπους μου», αναφέρει, μεταξύ άλλων στην αγωγή του ο 31χρονος.

Πηγή: aek365.gr