Η Google κυκλοφόρησε ένα εργαλείο αναζήτησης το οποίο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, το Hotel Finder, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να προσδιορίσουν τις βασικές τους προτιμήσεις σε καταλύματα με σκοπό την εύρεση του κατάλληλου ξενοδοχείου στον προορισμό που επιθυμούν να ταξιδέψουν.

 

Οι χρήστες τοποθετούν τον προορισμό που επιθυμούν, την ημερομηνία, την τιμή και το Hotel Finder παρουσιάζει τις προτάσεις του σε μια λίστα ή στο Google Maps. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες.

Στόχος της Google είναι:

• Εύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας. Εάν δεν είστε κάτοικος της περιοχής που θα επισκεφτείτε, μπορεί να σας είναι λίγο δύσκολο να βρείτε την περιοχή που πρέπει να μείνετε. Το Hotel Finder βρίσκει τις δημοφιλείς περιοχές για τους προορισμούς σας. Η Google το αναφέρει αυτό ως “κέντρο προσοχής του τουρίστα”, και χρησιμοποιείται για να καθορίσει τη βέλτιστη περιοχή που πρέπει να μείνετε.

• Βρείτε μια καλή προσφορά. Μπορείτε να επιλέξετε ένα εύρος τιμών για την αναζήτησή σας. Επιλέγοντας κάποιο ξενοδοχείο, θα εμφανισθεί η τιμή του δωματίου ανά διανυκτέρευση και το ιστορικό σχετικά με τον παλαιότερο τιμοκατάλογο.

• Σύγκριση ξενοδοχείων. Όταν οι χρήστες επιλέξουν κάποιο ξενοδοχείο, εμφανίζονται πληροφορίες και φωτογραφίες, σχόλια από το Google Places, τιμές και άλλες πληροφορίες.

• Δημιουργήστε μια μικρή λίστα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με ξενοδοχεία που θέλετε να συγκρίνετε. Αυτά τα αποτελέσματα εμφανίζονται πάνω στον χάρτη της Google με μια κόκκινη τελεία και στην κορυφή της σελίδας εμφανίζεται και η λίστα.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Κράτηση” και θα εμφανισθεί ο κατάλογος των εξωτερικών επιλογών. Κάνοντας κλικ σε μια επιλογή κράτησης ανοίγει ένα site – σαν το Priceline ή το Expedia – σε μια νέα καρτέλα. (Η Google δεν πραγματοποιεί κρατήσεις σε ξενοδοχεία.)

Δείτε τα χαρακτηριστικά του Hotel Finder στις εικόνες που ακολουθούν:

Αποτελέσματα της αναζήτησης στο Google maps

Εδώ βλέπουμε τα ξενοδοχεία στο χάρτη της Google, με κόκκινο χρώμα είναι τα ξενοδοχεία από την λίστα μας και με μπλε όλα τα υπόλοιπα που βρίσκονται στην περιοχή.

Πληροφορίες ξενοδοχείου

Όταν επιλέξετε κάποιο ξενοδοχείο, εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με το ξενοδοχείο, φωτογραφίες, σχόλια, τιμές κτλ.

Λίστα με αποτελέσματα αναζήτησης

Google Hotel Finder

Η σελίδα είναι αρκετά εύκολη στη χρήση.

Πηγή: secnews.gr