Σε σύσκεψη των φορέων του νομού Άρτας παρουσίασε ο πρωθυπουργός τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου της ευρωζώνης.

Η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της «το μεγαλύτερο παγκοσμίως χρηματοδοτικό πρόγραμμα που υπήρξε ποτέ» και «ο δρόμος προς την ανάπτυξη είναι πλέον ανοιχτός»,

υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας, σε σύσκεψη των φορέων του νομού Άρτας, τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου της ευρωζώνης.

«Σε πείσμα κάθε “Κασσάνδρας” που προβλέπει την καταστροφή, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, στις απεριόριστες δυνατότητες που διαθέτουμε για να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στη θέση του παλαιού που απέτυχε, καθώς το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει στην κερδοσκοπία λίγων», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου

«Χρειάζεται να δώσουμε ταυτότητα στην αναπτυξιακή πορεία κάθε περιοχής», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «δοκιμαστήκαμε σκληρά το προηγούμενο διάστημα, αλλά οι θυσίες άρχισαν να πιάνουν τόπο. Γνωρίζω την κατάσταση. Γνωρίζω ότι επιχειρήσεις δυσκολεύονται και άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Δεν ήρθα εδώ για να χαϊδέψω αυτιά. Ήρθα για να σας ακούσω, να ακούσω τις προτάσεις σας, ακόμα και την καλόπιστη κριτική σας. Ήρθα να συζητήσουμε για την Ελλάδα που θέλουμε από εδώ και πέρα, τώρα που έχουμε τον δρόμο ανοικτό προς την ανάπτυξη».

Ο αγώνας μας, ένας αγώνας όχι μόνον της κυβέρνησης, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας, στέφθηκε με επιτυχία, είπε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «η νίκη δεν ήταν χωρίς τίμημα», το οποίο προσδιόρισε αναφερόμενος στο φρενάρισμα της ανάπτυξης και στην ύφεση του προηγούμενου διαστήματος, που τώρα με την επάνοδο της ανάπτυξης μπορεί να αναστραφεί και, όπως τόνισε, «να ξεκολλήσει επιτέλους η Ελλάδα από την ύφεση».

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοίδης, οι υφυπουργοί Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας, Παιδείας Εύη Χρισοφιλοπούλου και Υγείας Χρήστος Αηδόνης.

Πηγή: skai.gr