Κρίσιμη συνάντηση θα έχει σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση με αυτοκινητιστές στις 11 το πρωί, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση.

Θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Ραγκούση με το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

«Δε θα σταματήσουμε αν δε δικαιωθεί ο αγώνας μας» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο Κωνσταντίνος Γιαννακάκης, πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών Ερμής.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πειραιά Γεώργιος Ζησιμάτος τόνισε ότι σήμερα «πληρώνουμε την παθογένεια πολλών ετών», επισημαίνοντας ότι δε μεθοδεύτηκε ποτέ ο σωστός διάλογος.

Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έπρεπε από πέρισι το καλοκαίρι να είχε προετοιμάσει τους ιδιοκτήτες ταξί.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις, είπε ότι η κατάσταση αυτή απορρυθμίζει την αγορά που ήδη υποφέρει. «Συμπαραστεκόμαστε αλλά αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να την ανεχτούμε. Πρέπει να λυθεί με τον πιο φιλικό τρόπο» σημείωσε ο κ. Ζησιμάτος.

«Να μη γίνει ο τουρισμός πεδίο μαχών», ζήτησε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος με αφορμή τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, 89 μαζικές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί εναντίον οδηγών ταξί για παρακώλυση συγκοινωνιών. Ήδη οι 35 από αυτές βρίσκονται στον εισαγγελέα.

Την Τρίτη, ο Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώσει την επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής για την υπόθεση των ταξί.

Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο ΣΚΑΪ για τα έκτροπα και τις παρανομίες που σημειώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του στο Φάληρο από ομάδα αυτοκινητιστών. Η εισαγγελία Πειραιά θα διερευνήσει τη διάπραξη τυχόν παράνομων πράξεων και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές, καθώς οι παράνομες συμπεριφορές έχουν καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Πηγή: skai.gr