Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Δε θα διακινδυνεύσουν οι συντάξεις του ΙΚΑ, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή On line ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Ροβέρτος

Σπυρόπουλος. Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό το ΙΚΑ θα λάβει ακόμα 600 εκατ. ευρώ, ποσό που θα αυξηθεί από τις

εισπράξεις και την περιστολή των δαπανών. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2012 ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός.

Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να μειωθούν άλλο οι συντάξεις και τόνισε ότι πρέπει να κατοχυρωθεί το δικαίωμα των συνταξιούχων να λαμβάνουν τη σύνταξή τους.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση των παροχών υγείας, αλλά της σπατάλης. «Στόχος είναι να βελτιωθούν οι παροχές, όχι να μειωθούν» τόνισε.

Αναφερόμενος στις οφειλές των επιχειρήσεων είπε ότι η ρύθμιση για τους οφειλέτες εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Όπως είπε, μέχρι τις 28 Ιουλίου, είχαν σταλεί έγραφες ειδοποιήσεις σε 470 επιχειρήσεις, που η καθεμία έχει οφειλή άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Οι συνολικές οφειλές στο ταμείο των ενεργών ειχειρήσεων είναι άνω των πέντε δισ. ευρώ.

Ήδη έχουν προχωρήσει στη ρύθμιση 97 επιχειρήσεις και έχουν δεσμευθεί για τον τρόπο εξόφλησης. Άλλες 36 έκαναν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση. Αυτό σημαίνει ότι έχουν εισσπραχθεί 462 εκατ. ευρώ και αναμένεται να εισπραχθούν άλλα 460 εκατ.

Πηγή: skai.gr