Κάποτε, οι μόνες συσκευές στις οποία συναντούσαμε οθόνη αφής ήταν τα Photoplay, εκείνα τα ηλεκτρονικά με τα δεκάδες quiz και παιχνίδια,

που ακόμα βλέπουμε σε κινηματογράφους και καφετέριες. Ύστερα ήρθαν τα smartphones, το iPod touch, το iPad και οι δεκάδες μιμητές του.

Τώρα πλέον είμαστε πλέον τριγυρισμένοι από οθόνες αφής – και, σύντομα, θα τις έχουμε ακόμα και τα παράθυρα των αυτοκινήτων μας!

Το πρότυπο αυτό σύστημα, που έχει αναπτυχθεί με τη συνεργασία της Toyota, σίγουρα αυτή τη στιγμή φαίνεται βασικό: Το να σταματήσει κανείς το αμάξι για να ζωγραφίσει το περίγραμμα ενός προβάτου μάλλον δεν είναι στη μεγαλύτερη προτεραιότητά του.

http://www.vimeo.com/ 25547151

Όμως οι προοπτικές μιας τέτοιας τεχνολογίας είναι ατέλειωτες. E-mail, παιχνίδια, βίντεο, πλοήγηση στο Internet, Google Maps ή χάρτες του GPS, θα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στην άκρη των δακτύλων μας, στο ίδιο μας το παράθυρο.

Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή. Δείτε πώς φαντάζεται η Corning το κοντινό μέλλον, όπου το γυαλί θα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό προστατευτικό ή διακοσμητικό…

Πηγή: pcsteps.gr