“Το δεύτερο πακέτο στήριξης παρέχει ανάσα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε όχι μόνο για να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος αλλά και να τους υπερβούμε” δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος,

συμπληρώνοντας: “Και μπορούμε σίγουρα να το κάνουμε καθώς αυτό θα βελτιώσει την ψυχολογία των αγορών.

Όπως τόνισε ο κ. Προβόπουλος “χρειάζεται χρόνος για να ξεπεράσει η Ελλάδα τα προβλήματα, οι ευρωπαίοι εταίροι μας έκαναν ότι χρειάζεται η μπάλα είναι τώρα στο δικό μας γήπεδο και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά”.

Επίσης, επεσήμανε πως αν τηρήσουμε και εφαρμόσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής αυστηρά και με συνέπεια, που μπορούμε να το κάνουμε, θα βγούμε πιο γρήγορα στις αγορές καθώς θα βελτιωθεί η ψυχολογία.

Ο κ. Προβόπουλος ανέφερε επιπλέον, ότι διαφαίνονται σημάδια αλλαγής στην ψυχολογία των καταθετών μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Παρατήρησε ότι όσον αφορά τις καταθέσεις, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αντιστροφής τάσης, καθώς βελτιώνεται η ψυχολογία, επιβεβαιώνοντας σχετικό χθεσινό δημοσίευμα του Capital.gr.

Σχετικά με την ελληνική οικονομία προέβλεψε ανάπτυξη λίγο κάτω του 1% για το 2012 και λίγο πάνω από 2% από το 2013 και μετά. Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έρχονται σε πλήρη συμφωνία με τις ανανεωμένες προβλέψεις τόσο της Ε.Ε. όσο και του ΔΝΤ.

Πηγή: capital.gr