Επιστρέφει τα χρήματα στους επενδυτές και τελειώνει την καριέρα των τελευταίων τεσσάρων και πλέον δεκαετιών στον κλάδο των hedge funds.Ο λόγος γίνεται για τον George Soros, ο οποίος τον επόμενο μήνα γίνεται 81 έτους.

Ο Soros θα επιστρέψει τα λεφτά, περίπου 1 δισ. δολάρια, μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με δυο πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Η

εταιρεία του θα επικεντρωθεί στη διαχείριση assets αποκλειστικά για το Soros και την οικογένειά του, σύμφωνα με επιστολή προς τους επενδυτές.

Ο 51 έτους Keith Anderson και διευθύνων σύμβουλος από το Φεβρουάριο του 2008, αποχωρεί από την εταιρεία, όπως αναφέρεται στην επιστολή την οποία υπογράφουν οι γιοι του Soros, Jonathan και Robert, αντιπρόεδροι της εταιρείας.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε αυτούς που επέλεξαν να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους με τη Soros Fund Manager τα τελευταία 40 χρόνια. Είμαστε βέβαιοι ότι αισθάνεστε πως έχετε ανταμειφθεί από την απόφασή σας αυτή», αναφέρεται στην επιστολή.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, «η κίνηση αυτή ολοκληρώνει την μεταμόρφωση του Soros από κερδοσκόπο, ο οποίος το 1992 έβγαλε 1 δις δολάρια στοιχηματίζοντας ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα υποχρεωθεί να υποτιμήσει τη στερλίνα, σε φιλάνθρωπο, ένα ρόλο που είχε φανταστεί για τον εαυτό του όταν σπούδαζε ως Ούγγρος μετανάστης στο London School of Economics μετά από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Μάλιστα, το Bloonmberg συνεχίζει επικαλούμενο την τελευταία έκθεση του Soros, ότι τα τελευταία 30 χρόνια έχει διαθέσει περισσότερα από 8 δις. δολάρια, «για να προωθήσει τη δημοκρατία, το δικαίωμα στον ελεύθερο λόγο, να βελτιώσει την εκπαίδευση και να καταπολεμήσει τη φτώχεια σε όλο τον κόσμο».

Οι γιοι του Soros τονίζουν πως η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς οι νέοι χρηματοοικονομικοί κανονισμοί θα έκαναν απαραίτητη την εγγραφή της εταιρείας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέχρι το Μάρτιο του 2012, εάν συνέχιζε να διαχειρίζεται κεφάλαια για επενδυτές.

Σύμφωνα με την επιστολή, καθώς η εταιρεία επιβλέπει και διαχειρίζεται κυρίως οικογενειακά κεφάλαια από το 2000, αποφάσισε ότι είναι πιο λογικό να υπάρχει πλέον ως οικογενειακή επιχείρηση.

Πηγή: capital.gr