Συστάσεις προς υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και προς όλα τα κυβερνητικά στελέχη, να έχουν «μετρημένη»

παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), απηύθυνε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος

Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου συνέστησε η παρουσία όλων να είναι λιτή και οι μετακινήσεις προς τη Θεσσαλονίκη να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες. Και βεβαίως, δεν νοούνται πολυάριθμες μετακινήσεις γραμματέων, συμβούλων κλπ.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους να κάνουν πολύ σοβαρή προετοιμασία, ενόψει της ΔΕΘ, στην οποία η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της και τις προοπτικές που διανοίγονται μετά την πρόσφατη απόφαση της τελευταίας συνόδου κορυφής της ευρωζώνης.

Πέντε νομοσχέδια

Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου θα βρεθούν τα εξής θέματα:

1. Σχέδιο νόμου για την Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Γ. Παπακωνσταντίνου).

2. Σχέδιο νόμου για το νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών (Γ. Παπακωνσταντίνου).

3. Σχέδιο νόμου για την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις (Φ. Γεννηματά,).

4. Σχέδιο νόμου για τη διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος (Χ. Καστανίδης).

5. Σχέδιο νόμου για τη Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, της φαρμακοδιέγερσης, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις (Π. Γερουλάνος).

Πηγή: skai.gr