Η βιοχημικός Αναστασία Παπαδοπούλου παρόλο που βοήθησε περισσότερους από πέντε εκατομμύρια ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα (αυτοάνοσο νόσημα)και είχε την αναγνώριση διεθνώς, άκουσε το «όχι» στην αίτηση της για την ενίσχυση της έρευνας από το πρόγραμμα «Θαλής»

Αναστασία Παπαδοπούλου: «δυστυχώς, η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της και μαζί… τρώγεται και η ίδια.»

 

Η ερευνητική πρόταση για την κυτταρική θεραπεία του αυτοάνοσου νοσήματος, που υπέβαλλε η 30χρονη βιοχημικός από τα Γιαννιτσά Αναστασία Παπαδοπούλου στο πρόγραμμα «Θαλής», το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, απορρίφθηκε με την ένδειξη «δεν αξιολογήθηκε θετικά». Η ίδια πρόταση δύο ημέρες μετά απέσπασε διεθνή διάκριση από τους πλέον ειδικούς στο πεδίο της κυτταρικής θεραπείας. Μάλιστα, κόπηκε από την πρώτη κιόλας φάση της κρίσης και δεν συμπεριλήφθηκε ούτε στις 400 καλύτερες. Λέει η ίδια: «Πρώτος μου στόχος είναι η έρευνα. Μπορώ και θέλω να προσφέρω και το έχω αποδείξει. Θα ήθελα να βγω για σύντομο διάστημα στο εξωτερικό, να ασχοληθώ με μία καινοτόμο τεχνολογία και στη συνέχεια να τη φέρω στην Ελλάδα. Όμως, δυστυχώς, η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της και μαζί… τρώγεται και η ίδια. Δεν μπορεί να έχεις παιδιά στην πιο παραγωγική ηλικία, με μυαλό και διάθεση να προσφέρουν, και να τα κρατάς στον πάγο. Ετσι δεν θα μπορέσεις ποτέ να έχεις ανάπτυξη και μέλλον».

 • Θερμα συγχαρητήρια.Σας εύχομαι τα καλλίτερα τόσο προσωπικά όσο και στο επιστημονικό πεδίο.Μή ξεχάσετε ποτέ ότι όσοι δεν μπορούν να ανέβουν στό δέντρο της γνώσης πετάνε πέτρες.Να είστε πάντα καλά και ας έχωμε οι Έλληνες «στριγλα» μάνα. Μας ΄΄ελαχε.

 • Θερμα συγχαρητήρια. εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής σας ,προσωπικούς και επιστημονικούς.Μη ξεχάσετε ότι όσοι δεν μπορούν να σκαρφαλώσουν στο δέντρο της γνώσης πετάνε πέτρες μετά μανίας. Να είστε πάντα καλά.

 • fotini

  Congratulations!!!
  Dear Mr. Papadopoulou you deserve much better than what presently this country is giving you!
  I am certain that you will excell in abroad.
  The world need people like you!
  Keep up the good work.

 • akis-giannena

  keep walking soula .Δυστυχώς αυτή η χώρα ακόμη και σήμερα είναι κατώτερη των περιστάσεων.Έυχομαι καλό κουράγιο και καλή επιτυχία.Κάποια στιγμή εάν περάσεις από γιάννενα θα ήθελα να σε δω να τα πούμε