Όσοι βλέπετε το μήνυμα “Hi, how are you?” από κάποια/ο φίλη/ο σημαίνει ότι έχουν προσβληθεί από τον Ιό.
ΜΗΝ πατήσετε σε οτιδήποτε σας στείλουν.

Ένας νέος κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Facebook και εξαπλώνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Αυτό το οποίο συμβαίνει είναι ότι ο χρήστης εγκαθιστά ένα πρόγραμμα ιο (virus) στον υπολογιστή του το οποίο μάλιστα το κάνει εν αγνοία του.

Αν σας έρθει ένα μήνυμα από κάποιο φίλο σας με περιεχόμενο “Hi, how are you?” τότε έχει γίνει το πρώτο βήμα. Σε περίπτωση που απαντήσετε θα σας έρθει δεύτερο μήνυμα το οποίο θα γράφει “ok. Wanna laugh?” αν εκεί απαντήσετε yes, τότε θα σας στείλει ένα λιnk το οποίο θα οδηγεί σε μία σελίδα που θα μοιάζει με αυτή του youtube!. Στο πάνω μέρος αυτής της σελίδας θα υπάρχει ένα μήνυμα το οποίο θα σας προτείνει να αναβαθμίσετε τον flash player (το πρόγραμμα με το οποίο το youtube αναπαράγει τα video) και σε εκείνο ακριβώς το σημείο παραμονεύει ο ΙΟΣ!. Για να προστατευτείτε μην πατήσετε καθόλου και μην απαντήσετε σε τέτοια μηνύματα. Αν γίνεται ενημερώστε τους φίλους σας όχι από το chat αλλά με κάποια ανάρτηση στον τοίχο τους ή αν τους γνωρίζετε προσωπικά με το τηλέφωνο.

Σε περίπτωση που έχετε τον Ιό τότε καλό είναι να επισκεφθείτε ένα τεχνικό καθώς ο Ιός θα είναι εγκατεστημένος στον υπολογιστή σας και απλώς θα επηρεάζει όλα τα άτομα που συνδέονται στο facebook από τον υπολογιστή αυτό.

Υ.Σ= Για όσους χρησιμοποιοείτε Facebook, twitter, email, kλπ κλπ παρακαλείστε να μην βάζετε κωδικούς πρόσβασης κάτι από τα ακόλουθα γιατί κινδυνεύετε με παραβίαση

  1. Ημ. Γέννησης
  2. Διεύθυνση
  3. Αρ. κυκλοφορίας (πινακίδα)
  4. Κινητό τηλ ή άλλο τηλεφωνικό αριθμό με τον οποίο σχετίζεστε
  5. Ημ. γέννησης παιδιών ή επετείου

Ένας καλός κωδικός πρόσβασης είναι ο παρακάτω:

ΖcTw%34bBd6

Ένώ ένας παραβιάσιμος κωδικός πρόσβασης είναι ο παρακάτω:

1234567890