«Κάηκαν» τα χέρια των κερδοσκόπων που είχαν ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το νέο χρηματοδοτικό πακέτο που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής δεν οδηγεί σε «πιστωτικό γεγονός». Έτσι, οι κάτοχοι των CDS, που η αξία τους έφθασε στα 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια, χάνουν κέρδη 30-35 δισ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών στήθηκε πάρτι ανόδου με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον ξένων θεσμικών για τραπεζικούς τίτλους που κατέγραφαν κέρδη ακόμη και υψηλότερα του 10% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος» στο κεντρικό του θέμα, το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας δεν πυροδοτεί «πιστωτικό γεγονός».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο Ντέιβιντ Γκιν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων, «πρόκειται για μια εθελοντική ανταλλαγή και δεν βλέπω πώς αυτό μπορεί να πυροδοτήσει ένα πιστωτικό γεγονός, καθώς δεν υπάρχει τίποτα που να είναι δεσμευτικό για όλους τους κατόχους του ελληνικού χρέους», κατά συνέπεια δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν τα συμβόλαια ασφάλισης έναντι πιστωτικού κινδύνου. Το κομβικό σημείο είναι ότι οι ιδιώτες επενδυτές συμμετέχουν στο πακέτο εθελοντικά.

Πηγή: troktiko.eu