Με τετράωρη απεργία που αρχίζει στις 11 το πρωί απαντούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές όλης της χώρας αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσηλευτικών μονάδων.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, οι Προνοιακές Δομές, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι φορείς νοσηλευτών και γιατρών, ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Στις 12 το μεσημέρι, θα βρεθούν συγκεντρωμένοι μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: «Το σχέδιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιγράφεται Λειτουργική Αναδιάταξη Μονάδων Υγείας ΕΣΥ, στη πραγματικότητα όμως συρρικνώνει, απαξιώνει, ιδιωτικοποιεί περαιτέρω το σύστημα. Προαπαιτούμενο των αλλαγών του υγειονομικού χάρτη είναι η ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αυτοτελών ΤΕΠ, σύγχρονων και αποτελεσματικών εργαστηριακών τομέων, Χειρουργικών κρεβατιών».

Γιατροί και νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Υγείας αρνείται να αναπτύξει πρωτίστως τις αναγκαίες προϋποθέσεις που αναβαθμίζουν το σύστημα και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, παρά το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια αποχώρησαν με συνταξιοδότηση τουλάχιστον 20.000 υπάλληλοι.

Πηγή: now24.gr