Όταν η Deborah Copaken Kogan ξύπνησε και είδε τον 4χρονο γιο της Leo άρρωστο με ένα εξάνθημα ανέβασε στο Facebook φωτογραφία του. Φυσικά, δε θα μπορούσε να φανταστεί σε καμία περίπτωση ότι η πράξη της αυτή θα του έσωζε τη ζωή…

Αρχικά, ο γιατρός του Leo νόμιζε ότι επρόκειτο για φαρυγγίτιδα και του χορήγησε σχετική αγωγή. Όταν, όμως, το επόμενο πρωί η κατάσταση του νεαρού αγοριού επιδεινώθηκε, ο γιατρός άλλαξε τη διάγνωση του, κάνοντας λόγο για οστρακιά. Όταν η μητέρα του αγοριού επέστρεψε από τον γιατρό, ανέβασε στο Facebook νέα φωτογραφία στην οποία ήταν εμφανής η διόγκωση του Leo.

Σε λίγα μόλις λεπτά, δέχτηκε κλήση από μια φίλη της στο Facebook η οποία υποστήριζε ότι έπρεπε να μεταφέρει το παιδί της στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατόν, αφού επρόκειτο για τη νόσο Kawasaki που λίγο καιρό πριν είχε περάσει και ο δικός της γιος. Λίγο αργότερα, τηλεφώνησε o παιδίατρος ξάδερφος της Kogan λέγοντας της ακριβώς το ίδιο.

Ο νεαρός Leo μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία τριών εβδομάδων για τη νόσο Kawasaki και επιπλοκές του ήπατος, ενώ στο εξής θα πρέπει να παρακολουθείται κάθε χρόνο για τυχόν καρδιακά προβλήματα.

Σύμφωνα με το National Institute of Health, η νόσος Kawasaki είναι μια πολύ σπάνια ασθένεια που προσβάλει παιδιά, με συμπτώματα όπως υψηλός πυρετός, διόγκωση των λεμφαδένων, σκάσιμο χειλιών, πρήξιμο σε παλάμες και πόδια και ερυθρότητα στα μάτια. Η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως ανευρύσματα και καρδιακά επεισόδια σε περίπτωση που αφεθεί χωρίς έγκαιρη θεραπεία.

Έτσι, η ιστορία του Leo είχε καλό τέλος, αφού τελικά κατόρθωσε να αποφύγει τα χειρότερα…

Πηγή: now24.gr