Τι κάναμε όταν ήμασταν μικροί και κάποια άλλα παιδάκια στη γειτονιά δεν μας έπαιζαν? Φτιάχναμε το δικό μας παιχνίδι. Αυτή την απλή λογική ακολούθησαν οι Anonymous όταν το Google+ έκλεισε άγνωστο αριθμό από τους λογαριασμούς τους, και αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους κοινωνικό δίκτυο, anonplus.com.

Αυτή τη στιγμή το site έχει απλά ανακοινωθεί και δεν είναι ακόμα λειτουργικό σαν κοινωνικό δίκτυο. Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα βγάζει το εξής μήνυμα:

 

 

 

“Καλωσήλθατε στο AnonPlus. Αυτό θα είναι το μέλλον σας. Αυτό θα είναι το μέλλον μας. Σήμερα, σας προσκαλούμε να ξεκινήσετε από την αρχή. Να δείτε αυτή την ένδοξη απαρχή να συμβαίνει – στην οποία ποτέ δεν θα γυρίσετε την πλάτη. Καλώς ήλθατε στην Επανάσταση – ένα νέο κοινωνικό δίκτυο στο οποίο δεν υπάρχει κανένας φόβος… λογοκρισίας… blackout… ή ανάγκης να συγκρατηθείτε. Η ζωή είναι όπως την φτιάχνετε – και όπως τη φτιάχνουμε. Καθώς θα ζείτε τις επόμενες εβδομάδες, μήνες και χρόνια μαζί μας… αυτοί θα ξέρουν πως έχουμε καταφτάσει. Δεν θα υπάρχει άλλη καταπίεση. Δεν θα υπάρχει άλλη τυρανία. Είμαστε οι άνθρωποι και είμαστε Ανώνυμοι. Έχουμε καταφτάσει”.

Αυτή τη στιγμή το site βρίσκεται στη φάση Revision: 0.5 Alpha. Σύμφωνα με ανακοίνωση στην πρώτη σελίδα, το πραγματικό site σύντομα θα δημοσιευτεί και θα είναι διαθέσιμο για αλληλεπίδραση. Προφανώς είναι ένα project το οποίο δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, και ξεκαθαρίζεται πως θα απευθύνεται σε όλους τους χρήστες, όχι μόνο στα μέλη των Anonymous. Ο μόνος λόγος που ονομάζεται AnonPlus είναι επειδή πρόκειται για ένα ανώνυμο κοινωνικό δίκτυο.

Πηγή: pcsteps.gr