Κυβέρνηση και αντιπολίτευση παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσεις στο ελληνικό πρόβλημα.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης βρίσκονται σε διαρκή σύσκεψη, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και προετοιμάζονται για την στάση της Αθήνας στην κρίσιμη σύνοδος κορυφής την Πέμπτη. Τα μηνύματα από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παραμένουν αντιφατικά, ενώ ακόμα η Άνγκελα Μέρκελ αρνείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του Βερολίνου.

Η εμμονή της στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, όπως και οι προειδοποιήσεις της για πιο επώδυνες εξελίξεις προβληματίζουν την Αθήνα – και όχι μόνο.

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξ;h του στην Καθημερινή της Κυριακής, κάλεσε την Ευρώπη να δράσει συλλογικά και απέρριψε κάθε ενδεχόμενο εκλογών καταλογίζοντας, ανευθυνότητα στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει θέσει θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να δράσουν με ψυχραιμία και σοβαρότητα, και απευθύνει νέα έκκληση για συνεννόηση, επισημαίνοντας ότι «η συγκρότηση και η έκφραση ενός αρραγούς εθνικού μετώπου προς το εξωτερικό είναι αναγκαία, προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό για τη χώρα αποτέλεσμα».

Πηγή: hbnews.gr