Τρεις καλά συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις έλαβαν χώρα στην πόλη mumbai της Ινδίας σκοτώνοντας 21 άτομα και τραυματίζοντας 141.

Πτώματα βουτηγμένα στο αίμα κείτονταν στους χωμάτινους δρόμους της αγοράς και των πολυσύχναστων δρόμων. Ξυλωμένες πόρτες, οχήματα κατεστραμμένα και κατεστραμμένες στάσεις λεοφωρείων. Το τοπίο θύμιζε εμπόλεμη ζώνη.

Μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν, η αστυνομία έθεσε ζώνες υψηλού κινδύνου και ήταν συνεχώς σε επιφυλακή

Οι βομβιστικές επιθέσεις έγιναν μόλις μερικούς μήνες μετά τις συνομιλίες για ειρήνη μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Το νέο Δελχί είχε κατηγορηθεί για προηγούμενες επιθέσεις.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Manmohan Singh καταδίκασε την ενέργεια και έκανε έκκληση προς τον λαό του να παραμείνει ψύχραιμος και να δείξει ένα πρόσωπο ενότητας προς τα έξω.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης από κανέναν και οι αρχές αρνήθηκαν να καταδείξουν έστω και υπόπτους.

Οι Ινδικές αρχες έχουν κατηγορήσει τις υπηρεσίες κατασκοπείας του πακιστάν ότι βοήθησαν σε προηγούμενες βομβιστικές επιθέσεις συμπεριελαμβανομένης και της επίθεσης όπου είχαν σκοτωθεί 166 άτομα.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων πολιτειών εξέφρασε την συμπαράστασή του στον πληγέντα λαό ενώ η Χίλαρι Κλίντον προσεχώς θα επισκεφθεί την χώρα.

Η επίθεση έγινε στην αγορά χρυσαφικώνονόματι Jhaveri Bazaar στις 6:54 μμ (πρώτη  έκρηξη), ένα λεπτό αργότερα μία άλλη έκρηση σημειώθηκε στην εμπορική περιοχή ονόματι Opera House, που βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα στο νότιο Mumbai ενώ η τρίτη έκρηξη σημειώθηκε στις 7:05 μμ στην πυκνοκατοικημένη γειτονιά του Dadar  στο κέντρο του Mumbai, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία.

Λόγω της κοντινής χρονικής απόστασης των επιθέσεων οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση.