Από Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διώξεις από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ κατά των φυσικών προσώπων και των ομάδων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών.

Σε πρώτη φάση, θα ελεγχθούν πειθαρχικά τα «βαριά» αδικήματα που αφορούν εκείνους για τους οποίους είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σε δεύτερη φάση (άγνωστο πότε), η αθλητική δικαιοσύνη θα ασχοληθεί με τους υπόλοιπους 68 κατηγορούμενους…

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, Ανδρέας Φάκος και Μανόλης Αντωνακάκης, φέρονται έτοιμοι να ασκήσουν την προσεχή Δευτέρα τις πρώτες πειθαρχικές διώξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές θα αφορούν πιθανότατα τον Αχιλλέα Μπέο και τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Σταύρο Ψωμιάδη και την Καβάλα, τον Γιώργο Τσακογιάννη, το Νίκο Χάλκο, τον Μιχάλη Νικολόπουλο και την Ηλιούπολη, το Νίκο Παντέλη και τον Γιάννη Παπακώστα (άγνωστο αν θα κληθούν μαζί τους και οι Εθνικός, Λεβαδειακός).

Οι προαναφερόμενοι είχαν συλληφθεί από τις Αρχές, έχουν ήδη απολογηθεί και είτε έχουν προφυλακιστεί είτε αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης. Οι υπόλοιποι 7 από τους 14 που είχαν συλληφθεί, δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της αθλητικής δικαιοσύνης και θα ασχοληθεί μαζί τους μόνο η ποινική, ενώ εξακολουθεί να αναζητείται ο Μάκης Ψωμιάδης.

 

Όσον αφορά τους υπόλοιπους 68 οι οποίοι κατηγορούνται για χαμηλότερης κλίμακας αδικήματα, σε πρώτη φάση δεν φαίνεται πως θα κληθούν να απολογηθούν στην αθλητική δικαιοσύνη. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, πιθανόν να περιμένει να απολογηθούν στον ανακριτή και έπειτα να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις. Πάντως αυτό αναμένεται να πάρει κάποιο χρόνο, συνεπώς τουλάχιστον για το πολύ άμεσο μέλλον, δεν κινδυνεύουν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ολυμπιακός, οι Μποροβήλος, Μπάκος και ο Αστέρας Τρίπολης, ο Γιώργος Λυμπάντζης και η Κέρκυρα, ο Γιώργος Χριστοβασίλης και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Κώστας Χρυσοχοϊδης και ο Διαγόρας, ο Σπύρος Καλογιάννης και οι υπόλοιποι παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και ομάδες που εμπλέκονται.

Για να ασκήσουν τις πρώτες πειθαρχικές διώξεις, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, έχουν λάβει υπόψη τους ποια πρόσωπα και ποιες ομάδες εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της αθλητικής δικαιοσύνης, ποιες πράξεις αποτελούν παραβίαση του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ και ποιες κατηγορίες είναι εφικτό να στοιχειοθετηθούν.

Θυμίζουμε πως με τις πειθαρχικές διώξεις που –όπως όλα δείχνουν- θα ασκηθούν τη Δευτέρα, οι υποθέσεις θα παραπεμφθούν στις πειθαρχικές επιτροπές της Σούπερ Λίγκας και της Ένωσης Β΄-Γ’ Εθνικής, οι οποίες με τη σειρά τους θα καλέσουν τους εμπλεκόμενους σε απολογία.

Πηγή: sday.gr