Όλο και περισσότεροι προτιμούν τα κινέζικα ως δεύτερη (ή τρίτη) ξένη γλώσσα εκμάθησης. Αν και μία δύσκολη γλώσσα για να την μάθει κανείς μιας και δεν περιέχει αλφάβητο αλλά ιδεογράμματα, τα Κινέζικα είναι σίγουρα ένα ισχυρό εργαλείο και εφόδιο για όσους θέλουν να ενισχύσουν  το βιογραφικό τους.

Για να αποκτήσει κανείς μία στοιχειώδη επικοινωνία με τους Κινέζους θα πρέπει να μάθει τουλάχιστον 400 ιδεογράμματα με τις σημασίες τους. Ενώ για το επίπεδο που θα του επιτρέψει να συνομιλεί και να εκφράζει τη γνώμη του για διάφορα θέματα απαιτούνται περίπου 2000-2500 σύμβολα. Αν και οι αριθμοί αυτοί μοιάζουν όνειρο θερινής νυκτός στην αρχή (αυτό που λέμε μου φαίνονται Κινέζικα) μετά από ένα διάστημα εξάσκησης και μελέτης τα ιδεογράμμα μοιάζουν πιο γνώριμα καθώς κάποια είναι παραλλαγές άλλων ιδεογραμμάτων.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ξεκίνησαν και σχολές που διδάσκουν την Κινέζικη γλώσσα σε αρχάριους, δείχνοντάς τους μία καινούργια φιλοσοφία η οποία έχει δυνατό αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας. Το σίγουρο είναι ότι με τα Κινέζικα γίνεται κανείς πιο ανταγωνιστικός.

Ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο σε όσους τα ξεκινήσετε!

!再见 = Αντίο ( bye bye )