Η τράπεζα citybank της Αμερικής επιβεβαίωσε και στο κοινό ότι κακόβουλοι χρήστες (hackers) υπέκλεψαν δεδομένα από χιλιάδες πελάτες της Αμερικής. Το ρήγμα στην ασφάλεια εξέθεσε τα ονόματα των πελατών, αριθμούς λογαριασμών και πληροφορίες επικοινωνίας. Η τράπεζα δήλωσε ότι πέρα από τις προαναφερθείσες πληροφορίες καμία άλλη δεν διέρευσε όπως ημερομηνία γέννησης και κωδικοί ασφαλείας καρτών.

Η Citigroup είναι από τις πιο πρόσφατες εταιρείες από μία σειρά μεγάλων εταιρειών που μπήκε στο στόχαστρο κακόβουλων χρηστών η αλλιώς cyber criminals, όπως αναφέρει το BBC. Η τράπεζα δέχτηκε σκληρή κριτική διότι απέκρυψε το συμβάν από τους πελάτες της όταν αυτό έλαβε χώρα τον Μάιο.

Η τράπεζα δήλωσε ότι ενημερώνει τους πελάτες των οποιών οι πληροφορίες εκτέθηκαν στους hacker και ότι λαμβάνει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψει την επανάληψη ενός τέτοιου συμβάν.s news agency.

Αναφορικά να πούμε ότι σχεδόν το 1% των πελατών της έπεσε θύμα της υποκλοπής, το οποίο σε νούμερο υπολογίζεται στις 210.000 πελάτες. Η τράπεζα δεν ανέφερε πληροφορίες για το πως ακριβώς οι hacker βρήκαν το κενό ασφαλείας στο σύστημά τους

Επίσης, τόνισε η τράπεζα ότι οι πελάτες που έπεσαν θύματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε απάτες και και κλήσεις η οποίες έχουν σκοπό να αποσπάσουν οικονομικά στοιχεία.

Πηγή: BBC