Θα ψηφίσει τελικά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος. Κατά την σύντομη τοποθέτησή του δήλωσε ότι « η καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα οδηγήσει την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Δεν μπορώ εγώ να πτωχεύσω τη χώρα μου και να διαλύσω την Ε.Ε. και γι’ αυτό πάνω από την προσωπική μου αξιοπρέπεια τοποθετώ το συμφέρον της χώρας.»

Και η βουλευτής της ΝΔ Ελσα Παπαδημητρίου υπερψήφισε το μεσοπρόθεσμο και παράλληλα ανεξαρτητοποιήθηκε αυτοβούλως αποχωρώντας από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή η κα Παπαδημητρίου τόνισε

«Πιστεύω ότι η 20χρονη σταθερή πορεία μου στη Βουλή, μου δίνει το δικαίωμα να μην εθελοτυφλώ και να στρουθοκαμηλίζω. Αποδέχομαι και κατανοώ όλων την ανασφάλεια όμως το «ΟΧΙ» δεν μπορεί να συνοδεύεται από το ναι μεν αλλά, σήμερα το «παρόν» είναι πράξη Πόντιου Πιλάτου και το «ΟΧΙ» υπό όρους δεν αφορά τη δική μου λογική.

ΝΑΙ λοιπόν και εύχομαι να μην με απογοητεύσετε κύριοι της κυβέρνησης… Ως ανεξάρτητη βουλευτής θα βοηθήσω.»

Νωρίτερα δεν ξεκαθάρισαν για μία ακόμη φορά τη στάση τους η λεγόμενοι αντιδρώντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης και Παναγιώτης Κουρουπλής.

Ο κ. Αθανασιάδης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλής φάνηκε να υπαναχωρεί από την θέση του να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο χωρίς όμως να πάρει σαφή θέση αλλά είπε χαρακτηριστικά «είχα δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσω μια διάταξη που αφορά στη ΔΕΗ, θα πρότεινα να δεσμευτούμε σήμερα προς την τρόικα, ότι επιθυμούμε να πουλήσουμε τα επόμενα 5 χρόνια τη ΔΕΗ και τα νερά, αλλά θα δεσμευτούμε στο κοινοβούλιο το πώς το πότε και το πόσο.»

Ασαφής και η τοποθέτηση του Παναγιώτη Κουρουπλή ο οποίος επανέλαβε τις θεσεις του για την οικονομίας, τις αποκρατικοποιήσεις και την έννοια του πατριωτισμού και κατέληξε λέγοντας «πάνω από όλα η πατρίδα και η κοινωνία και μετά τα υπόλοιπα»