Τα κοσμήματα που βλέπετε στην φωτογραφία ανήκουν σε μία από τις πλουσιότερες κυρίες της Κίνας. Ο λόγος που αναφέρουμε την κυρία Zhou Xiaoguang είναι όχι τόσο η καλή της οικονομική κατάσταση αλλά ο τρόπος που έκανε αυτά τα χρήματα.

Ως έφηβη, η κυρία Zhou Xiaoguang, κουβαλούσε στις πλάτες τις μία τσάντα 60kg και γυρνουσε στην Κίνα σε νυχτερινά τραίνα πουλώντας την πραμάτεια της. Σήμερα, έφτασε στο σημείο να έχει την δική της εταιρεία Neoglory η οποία πρωταγωνιστεί στον χώρο της (κοσμήματα). Στο ξεκίνημά της η εταιρεία ήταν μία μικρής εμβέλειας επιχείριση όπου πούλαγε φτηνά δαχτυλίδια και άλλα κοσμήματα. Σήμερα αριθμεί σχεδόν 1000 καταστήματα στην Κίνα και απασχολεί 300 σχεδιαστές οι οποίοι παράγουν 100 νέα σχέδια ανά ημέρα.

Προερχόμενη από μία επαρχία με το όνομα Yiwu στην Ανατολική Κίνα (Επαρχία Zhejiang) στην οποία και επέστρεψε μετά την επιτυχία της, δημιουργώντας το εξής φαινόμενο στον τόπο καταγωγής της.

 

Πριν τον ερχομό της το 1996, το μέρος απ’ όπου κατάγονταν ήταν γνωστό για την φτώχεια του. Σήμερα υπάρχουν 4000 χρυσοχώοι στην περιοχή οι οποίοι απασχολούν 100.000 προσωπικό, με ετήσια συνολικά κέρδη $3Δισ. Η ίδια δηλώνει ότι παράτησε το σχολείο στα 16 γιατί δεν της άρεσε που την άφηναν έξω επειδή οι γονείς της δεν είχαν να πληρώσουν τα δίδακτρα. Στα 35 κατάφερε και σπούδασε  οικονομικά.

Madame Zhou XiaoguangΕίναι πραγματικά μία αξιοθαύμαστη γυναίκα και επιχειρηματίας που θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.