Από την τοπική οργάνωση Ημαθίας της Δημοκρατικής Αριστεράς λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση: 
Πήγε να φέρει ένα νομοσχέδιο που θα προστάτευε ως ένα βαθμό το περιβάλλον από τις αδηφάγες ορέξεις των κατασκευαστών αλλά και των νεοελλήνων η Μπιρμπίλη και έκανε πίσω, έκανε τον ιστορικό συμβιβασμό και ως γνήσια Πασόκα, δέχτηκε κι αυτή το «ότι έγινε ως σήμερα έχει καλώς».
Αναφέρομαι στην επίμαχη διάταξη των 10 στρεμμάτων ως όριο αρτιότητας σε περιοχές NATURA που δεν μπορείς να κτίσεις όταν έχεις λιγότερα. Η Μπιρμπίλη πήρε πίσω την πρότασή της και συμβιβάστηκε μετά τις πιέσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πρότεινε ότι όσοι έχουν τώρα 4 στρέμματα μπορούν να κτίσουν. Όσοι δεν έχουν άδεια ως την ψήφιση του νόμου δεν θα μπορούν ούτε βέβαια να κάνουν κατάτμηση του οικοπέδου τους αν είναι μεγαλύτερο.
Η λογική των κυβερνώντων ότι το περιβάλλον δεν μπορεί να προστατευτεί σε περιόδους κρίσης είναι τουλάχιστον εγκληματική. Η Μπιρμπίλη για ακόμα μια φορά έδειξε ότι κατώτερη των περιστάσεων και ότι για ακόμα μια φορά «αδειάστηκε» από τον Παπανδρέου που δεν την κάλυψε ως το τέλος κάνοντας κι αυτός πίσω στις πιέσεις των βουλευτών του που κι αυτοί πιέζονται από τα πάσης φύσεως τοπικά συμφέροντα.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΜΑΘΙΑΣ θεωρεί ότι το σχέδιο νόμου κινείται στην σωστή κατεύθυνση και είναι ένα βήμα, άτολμο, αλλά βήμα προς την κατεύθυνση να απαγορευτεί οριστικά η δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές. Αυτή είναι η πάγια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Για την οργάνωση Ημαθίας
Χ. Μόχλας
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα